“It normally takes years to get a seriously original sound but Troch seems to have been born with that original inner voice.” de Californische Harmonica gigant Mark Hummel

Zanger en harmonicaspeler Steven Troch draait al sinds 1994 mee in het bluescircuit van de lage landen. Zo was hij jarenlang de frontman van de Belgische bluesformatie Fried Bourbon en blaast hij zich het laatste jaar in de schijnwerpers als begeleider van de Finse Ina Forsman en de Belgische bluestroubadour Tiny Legs Tim.

Zijn nieuwe groep, simpelweg Steven Troch Band, combineert vakmanschap met pure bezieling en brengt een eigenzinnige kruisbestuiving van rootsstijlen. De formatie bestaat uit topmuzikanten uit de Belgische-Nederlandse rootswereld en samen zetten ze een dijk van een sound neer: smeuïg, intens, authentiek en rijk aan diversiteit – mét originele en soms zelfs grappige teksten van Steven Troch.

In januari 2016 verschijnt Trochs eerste solo-album ‘Nice ‘n’ Greasy’, met daarop twaalf songs van eigen hand. Voor de opnames trok Steven naar de vermaarde Greaseland Studios in Californië waar hij een schare topmuzikanten rond zich verzamelde (Rusty Zinn, Kid Andersen, June Core, Bob Welsh). De productie van het album was in handen van stergitarist Kid Andersen, wiens faam als studio-engineer minstens even groot is als die van gitarist. In 2014 kreeg Andersen de KBA Traditional Album Of The Year award voor de productie van het album 'Remembering Little Walter'.Vanaf het prille begin was Kid betrokken bij ‘Nice ‘n’ Greasy’. Hij was van onschatbare waarde bij alle creatieve stappen van preproductie, opnemen, mixen tot postproductie.

Line up:

Steven Troch (zang, harmonica)

Steven Van Der Nat (gitaar)

Liesbeth Sprangers (bass)

King Berik (drums)