You Raskal You bevestigde al het goede van haar twee eerste platen met ‘Helm’, hun derde langspeler die begin 2016 verscheen en ingeblikt werd in de legendarische Londense Toe Rag Studio van producer Liam Watson (The White Stripes, Tame Impala). Op die nieuwe plaat combineert You Raskal You haar oude indie/americana sound met invloeden uit desoul en rocksteadymuziek.

De vierkoppige band roept daarvoor de versterking in van backings vocals Prisca Agnes Nishimwe & Judith Okon (Selah Sue, Okon & the Movement, ...) en blazers Hanne De Backer (Pieter Embrechts) & Marc De Maeseneer (Admiral Freebee, Lady Linn). Ook live gaf dat al vonken, ondermeer in de Arenbergschouwburg, De Warande, Charlatan en op het wondermooie La Truite Magique.

“Je als blanke band aan soul wagen, is een risico. Admiral Freebee doet het live al een tijdje, maarYou Raskal You is waarschijnlijk de eerste Belgische band die de stap waagt. Ze komen vlotjes aan hetniveau dat ook een Matthew E.White, zowat de vaandeldrager van de countrysoul, haalt.” The Dallas Music Mansion

Ook de vorige albums werden warm onthaal door publiek en pers:
“Fijn tekstueel werk verweven in vocale harmonieën en warme, atmosferische gitaarklanken” (De Morgen)
“Filmische americana” (RifRaf)
“Strofes die je vertrouwd in de oren klinken zonder dat je ze ooit eerder hebt gehoord” (Radio 1).

 

 

 

deel op