Hoe valt te verklaren dat Antwerp Gipsyska Orkestra in heel Europa, van het zuiden tot de Balkan, een spoor van verschroeide podia, verwonderde puristen en murw gedanste menigtes trekt? Omdat deze ex-illegale globetrotters hun clash van brandend passionele gipsy en gezwinde ska pimpen met trashy blazers en vette beats, misschien?

Al ruim tien jaar (en drie platen) lang staat Antwerp Gipsyska Orkestra garant voor een waanzinnige mix van gipsy, reggae, balkanbeats en ska. Met een ijzersterke live-reputatie en een repertoire dat virtuositeit combineert met onweerstaanbare grooves die geregeld ondersteund worden door vette beats, dompelt AGSO het publiek onder in extase. 

Gipsyska is een begrip in heel Europa, Australië, delen van Azië en Amerika. In 2015 speelde de band op grote Europese festivals zoals Sziget (Hongarije), Boomtown Fair (UK), Iboga (Spanje), maar ook in Polen, Duitsland, Oekraïne, Nederland, ... De voorbije jaren steeg hun fanbase ook in België met sterke sets op Dour, Feest in het Park, Dranouter, ...

Begin 2015 verscheen hun album Kilo Gipsyska dat uitstekend onthaald werd in de pers (de cd-voorstelling in Trix kreeg vier sterren van De Standaard een vijfsterrenrecensie op Cutting Edge, aandacht op Radio 1), ... en in de loop van 2016 wordt alweer hun volgende worp verwacht. Waanzinnige festivalband met een nu al legendarische live-reputatie!

Download hier de volledige bio. 

Gregor Engelen: zang & trompet
Mukti Gabriels: gitaar & backing vocals
Filip Vandebril: bas
Suhamet Latifi: keys
Roel Poriau: drums &samples
Nathan Daems: tenor/alto/soprano sax & backing vocals