The Calicos, zes jonge gasten uit Antwerpen, overtuigden in het voorjaar van 2018 de jury van Humo's Rock Rally met songs die stevig in de traditie van Wilco, Ryan Adams, The War On Drugs of Jonathan Wilson zijn geworteld, pedalsteel incluis. Waarna de band werd bijgezet in de galerij der groten, naast andere illustere winnaars als Evil Superstars, Whispering Sons of Goose.

Singles 'Our House' (eind 2018) en 'Driftwood' (begin 2019) waren een fijne kennismaking, deden het goed op onze nationale radio's en zorgden mee voor een prachtig concert- en festivaljaar met concerten in onder meer De Roma / AB / 4AD / Het Depot / N9 / TivoliVredenburg / Muziekgieterij / Mezz / ... en op festivals als Boomtown / Linkerwoofer / Dijlefeesten / Kneistival / Fonnefeesten / Villa Pace / Manana Manana / ...

Debuutalbum
Zoals wel vaker gebeurt met Humo's Rock Rally-helden (Novastar, Admiral Freebee) vóór hen, neemt het zestal, onder de hoede van Tobie Speleman (o.a. Geppetto & The Whales) ruim de tijd om songs en sound, want met minder dan een knaller van een debuutalbum nemen ze geen genoegen.

Na twee jaar zijn The Calicos (incl. twee nieuwe leden) volwassen geworden. Deze band is klaar een breed, muziekminnend publiek aan te spreken en uit te groeien tot een alternatieve popgroep die generaties kan verzoenen. 

De single Nova, die in de lente van 2020 uitkwam, was een schot in de roos. Studio Brussel, Willy en Radio 1 draaiden het nummer 'grijs tot lichtzwart' (dixit Humo), en op Radio 1 schopten ze het tot helemaal vanboven in de befaamde Vox-lijst. Op 16 oktober 2020 verscheen opvolger 'Heartbreaker', een kamerbreed stralende popsingle, meezingbaar, viooltjes, alles erbij!

deel op

NEW SINGLE!