Singer-songwriter Diana Jones weet al jarenlang te ontroeren met sociaal bewogen songs over echte verhalen. Zoals dat van Henry Russell, de mijnwerker die stierf in een ingestorte mijnschacht en zijn laatste uren besteedde aan het schrijven van een laatste liefdesbrief aan zijn vrouw. Dit prachtnummer werd ook opgenomen door Joan Baez op haar met een Grammy genomineerde plaat Day After Tommorrow. Of het beklijvende I Can't Breath, een song die vijf jaar oud is en die Jones schreef naar aanleiding van de moord op de zwarte Amerikaan Eric Garner. Een lied dat in deze Black Lives Matters-tijden nog steeds bijzonder actueel is.

Haar nieuwe album Song To A Refugee is nogmaals het bewijs van haar sociale engagement en de aandacht voor maatschappelijke problemen in haar werk. De plaat kwam uit in september 2020 bij Proper records. Het is een bijzonder meesterwerk, met songs die de verhalen van vluchtelingen over heel de wereld vertellen. Puur en aangrijpend, een album dat niemand onberoerd laat en de vluchtelingenproblematiek en slachtoffers van mensenhandel een gezicht geeft. De gastbijdragen mogen er ook zijn, Jones kreeg de hulp van niemand minder dan Richard Thompson, Steve Earle én Peggy Seeger.

De pers over Songs To A Refugee:

"Powerful and poetic; a record for our times." **** The Guardian

"Jones bring a compassion and eloquence to her subject matter that transcends mere rage..." Uncut Magazine

"Diana Jones weet op haar zesde langspeler op onnavolgbare wijze haar sociaal engagement in de vertrouwde familieverhalen open te trekken in een ruimere context. Immense humanitaire problemen en uitzichtloze situaties die de wereld in hun greep houden worden onveranderlijk zonder misplaatst sentiment in weergaloos songwerk verpakt." Written in Music

deel op