De Amerikaanse muzikant en acteur Guy Davis is uitgegroeid tot dé internationale ambassadeur van akoestische bluesmuziek van zijn generatie. Al jarenlang draagt hij zijn liefde voor de blues uit over de vier continenten.

Davis is de zoon van de bekende acteurs Ruby Dee en Ossie Davis. Hij groeide op in New York City, maar ontwikkelde zijn passie voor de blues dankzij de verhalen van zijn grootouders in het rurale zuiden van de VS. Davis bracht meer dan tien veel geprezen albums uit in de VS en werkte onder meer samen met blueslegendes als Dr. John, Bonnie Raitt, Taj Mahal en Pete Seeger.

Samen met de Italiaanse mondharmonica-virtuoos Fabrizio Poggi bracht hij in 2013 het album Juba Dance uit (met onder meer een gastbijdrage van The Blind Boys of Alabama). Het leverde Guy Davis een nominatie op voor ‘beste akoestische artiest’ en ‘beste akoestische plaat’ voor de 35e Blues Music Awards in de VS.

Ook in Europa werd Juba Dance uitstekend onthaald.

"Juba dance heet de nieuwe en het is een samenwerking met Fabrizio Poggi, de Italiaanse harmonicaspeler die al veel adelbrieven achter zijn naam heeft staan: Garth Hudson, The Blind Boys of Alabama (die ook meedoen op dit album), Charlie Musselwhite, Little Feat. (…) Guy Davis is nooit de grote vernieuwer geweest, hij zit in de meer traditionele blueshoek. Niks mis mee natuurlijk en deze uitsluitend akoestische plaat (Davis op 6- en 12-string, en 6-string banjo) gaat aangenaam binnen." Radio 1

“Dit album is alweer een staaltje van ongebreideld kunnen. Guy Davis , het levende bewijs van hoe mooi pure blues wel kan zijn. Absolute aanrader en alvast kandidaat voor eindejaarslijstje.” Rootstime

In oktober 2015 verschijnt zijn nieuwe album Kokomo Kidd, met gastbijdragen van Charlie Musselwhite, Ben Jaffe (Preservation Hall Jazz Band) en Fabrizio Poggi. Ze komt in Europa uit op 6 oktober.