Zijn nominatie voor de Grammy Awards 2018 bewijst dat de Amerikaan Guy Davis momenteel dé internationale ambassadeur van akoestische bluesmuziek is. Al jarenlang draagt hij zijn liefde voor de blues uit over de vier continenten.

Davis is de zoon van de bekende acteurs Ruby Dee en Ossie Davis. Hij groeide op in New York City, maar ontwikkelde zijn passie voor de blues dankzij de verhalen van zijn grootouders in het rurale zuiden van de VS.

Davis bracht meer dan tien veel geprezen albums uit in de VS en werkte onder meer samen met blueslegendes als Dr. John, Bonnie Raitt, Taj Mahal en Pete Seeger.

Samen met de Italiaanse mondharmonica-virtuoos Fabrizio Poggi bracht hij in 2013 het album Juba Dance uit (met onder meer een gastbijdrage van The Blind Boys of Alabama). Het leverde Guy Davis een nominatie op voor ‘beste akoestische artiest’ en ‘beste akoestische plaat’ voor de 35e Blues Music Awards in de VS. Nadien volgde Kokomo Kidd, een album dat ook in Europa opnieuw uitstekend onthaald werd.

Zijn meest recente album, waarmee hij de nominatie voor de Grammy’s in de wacht sleepte, heet Sonny & Brownie's Last Train (MC Records). Deze ode aan Sonny Terry en Brownie McGhee, die hij maakte met Fabrizio Poggi, is al Guy Davis' veertiende album.

“Net als hun voorbeelden Sonny Terry & Brownie McGhee zijn ook Guy Davis & Fabrizio Poggi bezig om zich onsterfelijk te maken in deze country blues.” Rootsville

deel op