John Blek, dat is bloedmooie zang, breekbare liedjes, uitstekend finger pickingspel en poëtische teksten. Zeldzame klasse.

Naast zijn muziek met zijn band John Blek & The Rats, brak de Ier in 2017 ook door met zijn folky solowerk dankzij het album Catharsis Vol. 1. Eerder dat jaar werd hij getroffen door een mysterieuze ziekte, die alle energie uit zijn lange lichaam zoog. De songs die hij in het ziekenhuis schreef, vormden de grondlaag van de plaat waarvan de songs chronologisch zijn traject overlopen.

De single Salt in the Water was genomineerd voor ‘Song of the Year’ op de International Folk Music Awards 2018 van Folk Alliance Internation in Kansas City.
Op 1 februari 2019 kwam opvolger Thistle & Thorn uit. Het bevat talrijke samenwerkingen met oude muzikale partners Brian Casey en Davie Ryan, maar ook met Joan Shelley en folkgitarist Nathan Salsburg.

“John Blek is one of those rare artists who is a triple threat. He’s a musician’s musician, he can break your heart with his voice, and of course he has those lyrics. Bleak and rough, hopeful and passionate, he’s a master.” Willy Vlautin (The Delines en Richmond Fontaine)

"John Blek treft je met iedere noot en met ieder ontroerend akkoordenschema, en alle songs blijven overeind. Thistle & Thorn is een regelrechte aanrader.” OORMagazine

“Vooral in zijn zang herinnert Blek sterk aan Jesse Winchester, met een stem die tegelijkertijd heel romantisch is maar ook vol onderhuidse emotie zit. Voeg daarbij de zelfgeschreven prachtliedjes en het zou niet lang mogen duren voordat de naam John Blek gaat rondzingen.” Heaven Popmagazine

deel op