De Amerikaanse Kate MacLeod is een singer-songwriter en violiste die folk met americana mengt.

Charles Sawtelle van de legendarische bluegrassband Hot Rize lanceerde haar in 1995. Sindsdien bouwde ze een indrukwekkende carrière uit. Nog steeds bekleedt ze een vooraanstaande positie in de internationale folkscene. Kenners situeren Kate MacLeod in de traditie van de legendarische Carter Family. Ze deelde het podium met grote namen als Rosanne Cash en Dan Fogelberg.

Haar album 'Blooming' werd geproduced door grammy- winnaar Tim O'Brien en wereldwijd warm ontvangen. In 2014 bracht ze het live-album 'At Ken Sanders Rare Books' uit. Momenteel werkt Kate MacLeod aan een nieuw album dat in de loop van 2017 zal verschijnen en dat ze ook in Europa komt voorstellen.

Kate MacLeod passeerde in de herfst van 2015 voor de eerste keer in België op haar Europese tournee. Een week lang veroverde ze de harten van de Belgische folkliefhebbers met straffe soloconcerten en een paar double bills met Matt Watts. Ze stond onder meer in cultuurcentrum de Werft in Geel en het cultuurcentrum van Brugge. 

Salmon bookings plant nieuwe concerten van Kate MacLeod in België en Nederland in oktober 2017. Ze stelt dan haar nieuwe album voor, dat in de loop van 2017 verschijnt.