Op de verjaardag van Pete Seeger brengen Katleen Scheir, Guy Davis en Fabrizio Poggi een nieuwe versie uit van We shall overcome. Een toepasselijk lied van hoop in deze Corona-tijden.

Artiesten uit drie verschillende landen verenigd vanuit hun huis, met een lied dat in decennia nooit aan kracht verloor. Een boodschap van hoop, moed, verbinding en schoonheid in deze vreemde Corona-tijden.De Belgische zangeres Katleen Scheir (uit Essen), de Amerikaanse rootsmuzikant Guy Davis (uit de Bronx, New York) en hun Italiaanse collega Fabrizio Poggi (uit Voghera in het door Corona zwaar getroffen Lombardije, Italië) werkten eerder al samen.
Met hun gezamenlijke boekingskantoor Salmon bookings wilden ze in Corona-quarantaine-tijden een lied van hoop opnemen, een boodschap aan hun fans en opgedragen aan de helden van de medische sector. Welke song is dan beter geschikt dan We shall overcome?

Het nummer komt uit met begeleidende video en zal binnenkort ook te downloaden zijn. De opbrengst daarvan gaat integraal naar Artsen zonder Grenzen.

Pete Seeger (3 mei 1919 - 27 januari 2014) zou vandaag 101 jaar geworden zijn. Door hem werd We shall overcome een iconisch lied.

Over de artiesten
Guy Davis
was goed bevriend met Pete Seeger. Davis, zoon van de bekende acteurs en civil rights movement-bezielers Ossie Davis en Ruby Dee, is een van de bekendste namen in de akoestische bluesmuziek. In 2018 werd hij genomineerd voor een Grammy.

Ook Fabrizio Poggi viel die eer dat jaar te beurt. Poggi geniet groot respect in de blueswereld; hij werkte samen met onder meer The Blind Boys of Alabama, Charlie Musselwhite, The Original Blues Brothers Band, maar ook met Garth Hudson (The Band) en Robert Plant (Led Zeppelin).

Katleen Scheir kan je kennen als zangeres bij het Belgische folktrio The Golden Glows en van haar eigen band. 

deel op